Parodontoza

Šta je Paradontologija?

Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi lečenjem bolesti parodonta, odnosno tkiva koje okružuje i drži zube na mestu.

Bolest parodonta, takođe poznata kao parodontoza, je upala tkiva koja podržavaju zube, uključujući džepove između zuba i desni, koštani spoljni deo desni i ligamente koji povezuju zube sa koštanim tkivom.

Ako se ova bolest ne leči, može dovesti do gubitka zuba.

Parodontolog se bavi lečenjem parodontoze kroz različite procedure, uključujući čišćenje džepova između zuba i desni, ugradnju zubnih implanata i fiksnih proteza, te lečenje same bolesti.

Koji su najnoviji pristupi u lečenju parodontoze?

Postoji nekoliko najnovijih pristupa u lečenju parodontoze:
Lasersko lečenje: Ovo se sastoji od upotrebe lasera da bi se uklonili bakterije i sprečio širenje infekcije u tkivima oko zuba. Laseri takođe mogu da povećaju protok krvi u tkivima, što može pomoći u bržem oporavku.
Plazmaterapija: Ova tehnika se sastoji od upotrebe plazme, koja sadrži velike količine proteina i elektrolita, da bi se uklonili bakterije i sprečilo širenje infekcije.
Terapija ozonom: Ova tehnika se sastoji od upotrebe ozona da bi se ubile bakterije i sprečilo širenje infekcije u tkivima oko zuba.
Terapija gorenja: Ova tehnika se sastoji od upotrebe gorenja da bi se ubile bakterije i sprečilo širenje infekcije u tkivima oko zuba.

Ukoliko ste zainteresovani za neki od ovih najnovijih pristupa u lečenju parodontoze, obratite nam se poku[a’emo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Da li je izlečiva parodontoza?

Bolest parodonta je izlečiva, ali se ne može potpuno izlečiti. To znači da se bolest može kontrolisati i sprečiti ponovno pojavljivanje, ali ne može potpuno ukloniti iz tela.

Ključno je da se bolest parodonta leči što je pre moguće, kako bi se sprečilo širenje infekcije i gubitak zuba. Ako se bolest parodonta leči u ranoj fazi, postoji veća šansa da će se uspešno kontrolisati i sprečiti ponovno pojavljivanje.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja o bolesti parodonta ili sumnjate da imate ovu bolest, obratite nam se na vreme kako bi krenuli sa lečenjem što pre i zaustavili razvoj infekcije.

Dental Čigota

Briga o zubima je naša misija i vizija. Želimo da pružimo našim pacijentima maksimum u datom trenutku.

Naša odlikovanja
Društvene mreže

Zapratite Dental Čigota na društvenim mrežama kako bi bili u toku sa najnovijim trendovima iz Stomatologije.

Copyright 2022 by Dental Čigota. All rights reserved. Izrada sajta by NetVision


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dentalci/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dentalci/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107