Izbeljivanje zuba

Zašto želimo bele zube?

Iz prostih razloga: Da nam budu blistavi i lepi, da krase nas osmeh, da nam daju samopouzdanje, da ostavimo bolji utisak na naše sagovornike i osobe oko nas, da blistavi osmeh belih zuba govori o nama, kako se ophodimo prema sebi samima, našoj higijeni, nezi, kao i o zdravlju samih usta i zuba. Lep osmeh se zaista primećuje, a ljudi koji imaju lep osmeh, lakše ostvaruju komunikaciju, kako neverbalnu, tako i verbalnu. Sa belim i sjajnim osmehom se osećate bolje i ostavljate bolji utisak.

Prirodni zubi su sa nicanjem mlečno beli, gledj zuba zri i oni dobijaju boju koja nam je genetikom determinisana na skali boja u nijansama koje u ordinaciji odredjujemo. Takodje sa starenjem pojavljuju se pukotine u gledji u kojima se zadržavaju pigmentacije koje su estetski primetne. Prebojavanje zuba uzrokovano je korišćenjem obojenih pica i hrane, kao neredovnim pranjem zuba.

Kako to rešiti

Odgovor je izbeljivanjem zuba i redovnim održavanjem higijene sa pravilnim odabirom paste i četkice za pranje zuba.

Izbeljivanje zuba je proces uklanjanja raznih fleka i pigmenata sa površine zuba. Beljenje zuba predstavlja metodu koja dovodi vašu gledj do maksimalne refleksije svetlosti i punog sjaja zuba tkz Hollywood smille.

Postoji kućno i ordinacijsko beljenje zuba

Naša ordinacija nudi sve  svetski priznate metode izbeljivanja zuba u koje se svakako ubraja i najefikasnija metoda – lasersko izbeljivanje zuba.

Izbeljivanje zuba

Lasersko beljenje zuba je polučasovna procedura gde se aplicirani gel aktivira laserskim zracima koji znacajno efikasnije vezuju pigmentne materije iz gledji i čine gledj u najkraćem vremenu beljom.

Jako je važno naglasiti da se ovom metodom izbeljuju samo zdravi zubi. Zbog toga Vam preporučujemo stručne konsultacije našeg tima koji je za  Vas put do blistavog osmeha koji ce govoriti umesto Vas.

Šta nakon izbeljivanja zuba tj. sta je preporuka za bele zube?

Izbeljene zube treba tretirati sa posebnim odnosom, jer ćemo tako odložiti ili izbeci  trenutak kada će ponovo potamneti.

Pasta mora biti bele boje, četkicu Vam preporucujemo novu koja ce biti izabrana po tipu zuba koji imate.

Četkanje zuba od tri minuta je s razlogom propisano, bar 2 puta dnevno (ujutru i uveče pred spavanje  jer je toliko vremena potrebno da se sa gleđi uklone bakterije i plak.

Takodje redovnim kontrolama i poliranjem vaših zuba na 6 meseci, i postovanjem uputa koja su Vam data DENTAL ČIGOTA  garajentuje za postojanost rezultata beljenja zuba. .

Dental Čigota

Briga o zubima je naša misija i vizija. Želimo da pružimo našim pacijentima maksimum u datom trenutku.

Naša odlikovanja
Društvene mreže

Zapratite Dental Čigota na društvenim mrežama kako bi bili u toku sa najnovijim trendovima iz Stomatologije.

Copyright 2022 by Dental Čigota. All rights reserved. Izrada sajta by NetVision


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dentalci/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dentalci/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107