Mobilne proteze za decu

Mobilne proteze (proteze za decu, proteze na skidanje ili nocne proteze)  nam služe da pomeraju zube u pravilan položaj i utiču na rast vilične kosti dok dete ima mlecne zube. Izradjuju se u raznim bojama i razlicitog su dizajna pa  svako dete moze da kreira i odabere za sebe.

Kada je pravi trenutak za mobilnom protezom?

Kada je najbolje vreme za početak terapije zavisi od nepravilnosti zuba koje dete ima. Neki problemi se koriguju već sa šest godina, dok za neke nepravilnosti čekamo uzrast od deset godina kod devojčica i dvanaest godina kod dečaka kada se dešava takozvani predpubertetski skok rasta. 

Zbog toga je važno da svako dete već u uzrastu od šest, a najkasnije sedam godina dođe na pregled kod specijaliste ortopedije vilica koji će proceniti da li je i kada je pravi trenutak za početak terapije.

Koje proteze su bolje  mobilne ili fiksne?

Mobilne i fiksne proteze služe da isprave potpuno različite nepravilnosti, tako da ih je nemoguće porediti.

Pre svega, koriste se za rešavanje problema u različitom uzrastu.

Zašto da detetu pravimo mobilnu protezu kada će posle svakako morati da nosi fiksnu?

Ne mora da znaci. Samo  ako mobilnu protezu ne bude nosio na pravi nacin ali i ako treba fiksna mobilna nam sluzi ublaži nepravilnost, tj. da promeni pravac rasta vilica da bi fiksnom protezom imali gde da smestimo zube.

Za većinu  nepravilnosti  kod kojih je indikovana terapija mobilnom protezom, zubi se mogu u potpunosti ispraviti nošenjem mobilne proteze.

Naravno postoje i slučajevi gde se mobilnom protezom (proteza na skidanje) ne mogu postići željeni rezultati, pa se takvim pacijentima preporučuje da sačekaju vreme za terapiju fiksnom protezom.

Zbog svega navedenog povedite svoje dete na pregled kod našeg specijaliste.

Veoma važno je misliti o njihovim zubićima na vreme!

Dental Čigota

Briga o zubima je naša misija i vizija. Želimo da pružimo našim pacijentima maksimum u datom trenutku.

Naša odlikovanja
Društvene mreže

Zapratite Dental Čigota na društvenim mrežama kako bi bili u toku sa najnovijim trendovima iz Stomatologije.

Copyright 2022 by Dental Čigota. All rights reserved. Izrada sajta by NetVision


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dentalci/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dentalci/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107