Bezmetalne krunice

Vrhunac estetike u stomatologiji su bezmetalne krunice. Najprirodniji izgled , savršena transparentnost i translucentnost ( prelamanje i propustanje svetlosti) sjaj i prirodni izgled su ono što svi mi želimo od zuba.

U kojim slučajevima se postavljaju bezmetalne zubne krunice?

Bezmetalne keramičke krunice obuhvataju zbrušen zub do nivoa ispod desni. Opredeljujemo  se za izradu krunica kada imamo:

Destruisan zub, polomljen zub, zub koji je promenio boju   ili kada zub nedostaje.

Od kog materijala se rade bezmetalne krunice?

Postoji mnogo materijala različite tvrdoće i transparentnosti koji se koriste pri izradi ovakvog protetskog rada, u zavisnosti od položaja zuba u vilici, zatim raspona i indikacija. Tako dobijamo bezmetalnu krunicu koja je napravljena od laganog i transparentnog materijala i koja je veoma otporna, koliko i prirodan zub.

Bezmetalne krunice

Prvo mesto zauzima cirkonijum veoma  tvrda keramika i najpogodnija je za izradu bočnih krunica i mostova zbog tvrdoće a danas se radi multikolorni monolitni cirkon sa maximalnim estetskim rezultatima.

Drugo mesto je litijum di silikatna keramika koja je savršenih estetskih karakteristika ali ne i tvrdoće kao takva  idealna za izradu keramičkih ljuspica ili krunica koje ne zahtevaju obimno brušenje.

Svakako ovi materijali mogu da se kombinuju da bi rezultat u vašim ustima bio najbolji za vas.

Rub bezmetalne krunice izuzetno je kompjuterski precizno obradjen, tako da je kontakt između krunice i desni gotovo savršen. Ova krunica je sačinjena od biokompatibilnog materijala koji ne iritira tkiva usne duplje i ne izaziva bilo kakvu negativnu reakciju.

Materijali su visokopolirani i bez mikropukotina što sprečava nakupljanje zubnog plaka (bezbojne lepljive mase koja se stvara na zubima), pa reakcija desni na prisustvo ovakve krunice praktično ne postoji.

Proces ugradnje bezmetalne krunice

Postupak izrade bezmetalne krunice je sledeći: prvo se iseku privremeni zubi koji su naš predlog budućeg rada. Pacijenti te zube nose i probaju u funkciji i na osnovu njihovih sugestija probni zubi se koriguju.

Bezmetalne krunice Dental Čigote

Kad je pacijent zadovoljan izgledom, funkcijom i fonetikom “doteranih zuba’’, oni se ponovo skeniraju i u CAD CAM mašinama seku identični zubi od bezmetalne keramike.

Predvidivost i mogućnost probanja zuba pre definitivne izrade, kao i mogućnost svih vrsta korekcije osnovna je prednost ove metode.

Dental Čigota

Briga o zubima je naša misija i vizija. Želimo da pružimo našim pacijentima maksimum u datom trenutku.

Naša odlikovanja
Društvene mreže

Zapratite Dental Čigota na društvenim mrežama kako bi bili u toku sa najnovijim trendovima iz Stomatologije.

Copyright 2022 by Dental Čigota. All rights reserved. Izrada sajta by NetVision